Care este cea mai mare problemă a tinerilor din comunitatea ta? Descrie o posibilă soluție prin care autoritățile ar putea rezolva această problemă.

In comunitatea mea, una din cele mai mari probleme ale tinerilor este așa-zisul „nivel social”. Dacă nu se îndeplinesc standardele înalte ale acelui grup, persoana este exclusă, și mai mult, batjocorita și luată in derâdere de către fiii/fiicele oamenilor de renume. Consider ca fiecare are dreptul de a-și exprima liber orice opinie, fără a-i fii teama de anumite persoane. Un bun început ar fi introducerea uniformelor școlare in unitățile de învățământ. Ar da ocazia copiilor sa se exprime Și sa își arate adevăratul potențial. Le-ar fii mai ușor sa fie ei însuși și astfel ar avea curaj sa se exprime liber, și in acest mod, pe viitor sa fie oamenii de temelie a României, atât plecați de jos, cât și considerați top in ierarhie.

Există vreo propunere de lege pe care ai vrea să o faci pentru a schimba în bine viața tinerilor din România? Dacă da, povestește-ne mai multe despre asta.

După cum am observat și in liceul meu, o mare problema a tinerilor, a adolescenților este fumatul. Dim. E in ce mai mulți tineri fumează și asta încă de la o vârsta extrem de frageda (12-13 ani) și cel mai rău, nu exista o lege propriu-zisa care sa interzică minorilor sa fumeze. „Interzisă este vânzarea țigărilor, dacă vrei sa fumezi e treaba ta, sănătatea ta, nu te oprește nimeni” este expresia pe care o tot aud la tineri, sau mai bine zis, scuza pe care o folosesc pentru a îndulci situația. Oribil sa treci pe lângă un magazin pe care sa fie lipit un afiș pe care scrie mare cu litere de tipar îngroșate „nu vindem țigări minorilor” , pus doar in scop estetic. As interzice fumatul propriu-zis minorilor, și sancționarea drastică a încălcării acestei noi legi. Asta pentru un viitor curat. Fiind copil și fumând, înveți cum sa minți, tradezi și înșeli dor pentru a-ti fii bine, sa nu afle nimeni ca fumezi și sa scapi basma curată, înveți sa furi câte un leu, doi din portofelul părinților ca sa poți merge sa îți cumperi doza zilnică de „plăcere”. Dacă minorii nu ar învață aceste lucruri încă din copilărie, consider ca România ar putea arata altfel, mai curată și poate așa am reduce numărul cazurilor de tineri care ajung la „nivelul următor”, drogurile.

Comentarii

comentarii

 

Înscrie-te acum și spune-ți părerea!

Vreau să-mi spun părerea!