Ambasadori ai Dialogului Structurat cu TINErii-Viziunea unui candidat ALDE

15370048_1351624574869067_2599783646139859010_o

Pe data de 07.12.2016, doi dintre Ambasadorii Dialogului Structurat cu TINErii, Alexandra-Georgina Țurțulea și Mihai Sandu, s-au întâlnit cu Vlad Adrian Țone, candidat la alegerile parlamentare din data 11 Decembrie pentru Camera Deputaților – jud. Ilfov.

În urma unui interviu liber despre viziunea candidatului asupra necesității de a vota a tinerilor și a situației actuale a României, am constatat că tinerii trebuie să fie informați și că trebuie să voteze în cunoștință de cauză.

În mod plăcut surprinzător, interviul a început cu o întrebare din partea acestuia adresată nouă: Este bine sau nu ca tinerii să meargă la vot?. După un moment de gândire, justificarea acestei întrebări a fost una clară, întrucât acesta susține votul ca o armă a oamenilor bine informați, a oamenilor cu păreri proprii, în special a tinerilor.

Din întrebările adresate, s-au remarcat următoarele:

Ce experiență politică în domeniul de tineret aveți?

Mi-am dorit să fac o schimbare în comunitatea mea așa că am decis să înființez o filieră a ALDE în localitatea Afumați. Fiind o persoană ambițioasă și perseverentă am fost desemnat Președinte al Filialei Județene de Tineret. În timp am dobândit diverse funcții ce vizau domeniile de tineret și învățământ. În prezent fac parte din ALDE unde am primit o șansă de a dezvolta ideile pe care le aveam pentru sectorul de tineret alături de o echipă competentă. Viziunea ALDE este una unitară, în care m-am regăsit.

De ce ați ales să candidați?

Am simțit această candidatură ca pe o oportunitate a continuării activității din cadrul ministerelor unde am activat. Pentru că am lucrat în cadrul Ministerul Tineretului și Sportului și am contribuit la Strategia Națională de Tineret 2015 – 2020, îmi doresc să continui acest demers, să pun umărul la dezvoltarea politicilor de tineret, la dezvoltarea de strategii locale si regionale, la inființarea de centre de tineret și mai ales la crearea unui cadru legislativ propice acestui domeniu. Totodată mi-ar plăcea ca proiectele Capitala Tineretului din România și Gala Naţională a Societăţii Civile Tinere din România să continue pe o perioadă cât mai îndelungată.

Ce probleme ați identificat atât la nivel local, cât și la nivel național în sectorul de tineret?

La nivelul județului Ilfov am observat un „exod” al tinerilor către capitală. Toți tinerii pleacă pentru că în București există mai multe oportunități, mai multe programe. În comunitatea lor nu au aceste alternative.Mirajul Bucureștiului este foarte mare mai ales din punct de vedere al ofertei educaționale și de aceea în liceele ilfovene rămân doar cei care nu au posibilități materiale foarte mari. De exemplu, acest lucru influențează în mod negativ rezultatele la bacalaureat.

La nivel național problemele tinerilor sunt lipsa locurilor de muncă, lipsa oportunităților de petrecere a timpului liber într-un mod organizat și care să poată oferi un plus în educația acestora, lipsa accesului la informații reale și corecte.

Ce mesaj aveți pentru tineri?

Duminică, pe 11 Decembrie, aștept tinerii să voteze.Să aibă o perspectivă proprie, să se documenteze și să își creeze o părere despre clasa politică care se află în continuă schimbare.

Candidatul Vlad Țone a afirmat de asemenea următoarele: „Un guvern puternic care să-și poată asuma diferite reforme nu o poate face decat cu susținerea unui parlament puternic”; mai mult, „dacă vrei să faci politică, niciodată să nu încerci să schimbi ceea ce vor cei din jurul tău, ci să faci ceea ce cred oamenii că le face bine”; „în viziunea mea poziția tinerilor ar trebui să fie comună pentru că indiferent de partidul care propune un proiect, tinerii îl aduc la o formă finală”.

Comentarii

comentarii

 

Înscrie-te acum și spune-ți părerea!

Vreau să-mi spun părerea!