Decalogul zilei de 11 decembrie

 

1. Să nu alegi calea ușoară a statului în casă. E greșit să crezi că doar alții pot schimba țara.

2. Să nu cedezi presiunilor companiilor electorale și lozincilor care sună cel mi bine. Informarea e primul pas spre schimbarea benefică.

3. Să nu votezi așa-zisul rău mai mic. Votul tău te definește. Iar alegerile niciodată nu trebuie să fie de compromis, ci făcute cu siguranța calității.

4. Schimbarea ține și de tine. Nu-ți lăsa toate așteptările pe seama capacităților lor salvatoare.

5. Înțelege că drumul spre prosperitate, reușite, progres și responsabilitate este un proces lung si sinuos ce nicidecum nu se finalizează în ziua următoare alegerilor, dar mai ales te vizează direct și pe tine. Așa că mai puține așteptări pentru viitorul pe fază scurta.

6. Schimbarea se face de jos în sus și nu invers, astfel că implicarea ta poate declanșa implicarea altora. Nu e destul să fii activ, ci proactiv, astfel că dacă în comunitatea ta nu ți se oferă, solicită, sau chiar organizează consultări, dezbateri publice, conferințe sau ce crezi că este necesar. NU UITA! Suntem aici să te ajutăm! Poți contacta oricând un reprezentant al Forumului Tinerilor și împreună ne apucăm de construit.

7. Pleacă la vot informat. Informează-te!! Bate la ușile la care e nevoie, trimite mailurile necesare, citește de la presa de specialitate (calitate) până la can-canurile dovedite a fi valide. E important să crezi în omul pe care pui ștampila și să fii sigur de alegerea făcută.

8. Anularea votului nu e o soluție, ci un gest de nesiguranță, de compromis, de lașitate. Votul tău manifestă convingerea pe care o ai într-o persoană și reprezintă afilierea sau acceptarea doctrinei însușite de partid. Așa că ai grijă cui ii oferi votul tău, fiindcă e prețios și te poate costa viitorul!

9. Aruncă o privire peste viziunea candidaților cu privire la domeniul tineretului și a perspectivei pe care o promovează pentru proiectele de viitor. Vrem să fim luați în calcul, nu? Avem nevoie de fonduri și susținere, nu?

10. Nu uita că în vederea politicilor publice, a implementării de noi proiecte și alocării fondurilor se ține cont de majoritatea alegătorilor și media lor de vârstă, astfel că haide să ne facem împreună vizibili din cei 5,480,000 de tineri, aceia care avem drept de vot, și împreună să ne facem vocea auzită și să o transformăm în vocea viitorului. Pentru că un mâine mai bun se face din mână de la mână, vot de la vot, idee de la idee, vino să punem bazele acelui mâine pe care ni-l dorim și îl merităm!

Comentarii

comentarii

 

Înscrie-te acum și spune-ți părerea!

Vreau să-mi spun părerea!