Teodora Popa – tânăr voluntar în România

  Din punctul meu de vedere nu vârsta ar trebui sa fie criteriul de selecție al votanților. Consider ca ar trebui evaluate cunoștințele generale ale alegătorului in domeniul științelor politice. Stiu ca aceasta opinie nu este democratica si ca exista tari unde pentru ca analfabetismul este dezvoltat se pun pozele candidaților pentru a reuși sa nu discrimineze, dar din punctul meu de vedere persoane mai puțin pregatite sunt mai ușor influențabile.

   Problema societății contemporane este lipsa comunicării dintre instituțiile statului si cetățeni. Lipsa transparenței generează nemulțumirea populației  Evident ca plănuiesc sa merg la vot, si sper ca asta sa faca toti tinerii pentru a reusi sa schimbam ceva. Dacă merg la vot înseamnă ca în loc să mă plâng încerc chiar eu să schimb ceva în societate. Schimbarea începe cu tine iar atunci când te plângi fără să ieși in fata sa spui ce te doare, lucrurile vor rămâne la fel sau vor lua o direcție pe care tu nu ți-o dorești.

  Votul meu contează! Pasivitatea in alegeri înseamnă ignoranta, iar pentru a se schimba lucrurile in bine este nevoie de pași mici si multă perseverenta. Când votez încerc sa aleg cea mai puțin proasta varianata. Astfel aleg o persoana care a făcut ceva in societate pana acel moment. In societatea contemporană marea parte a personelor voteaza partidul si nu persoana, acest lucru nu este unul nou, încă de pe vremea lui Caragiale oamenii votau partidul deoarece ” de la partidul întreg atârnă binele țării și de la binele țării atârnă binele nostru.” – O scrisoare pierdută.

  Le transmit tinerilor: ” Mergeți la vot!”

 Mergeti la vor deoarece viitorul suntem noi, iar indiferenta naște corupție. Pentru a reuși sa schimb ceva in societate trebuie sa te implici activ in societate, iar votul este cel mai potrivit mod.

Comentarii

comentarii

 

Înscrie-te acum și spune-ți părerea!

Vreau să-mi spun părerea!